Gezonheid

In je woning is er altijd een bepaalde hoeveelheid vocht aanwezig. Lucht bevat immers vocht. Door uit te ademen duw je een bepaalde hoeveelheid vocht de ruimte in en de waterdamp die ontstaat door te koken of te douchen is pure vochtigheid. Een goede verluchting van je woning volstaat meestal om deze luchtvochtigheid op een degelijke manier te regelen.

Erger wordt het wanneer de toestand van de woning verantwoordelijk is voor een hoge vochtigheid in die woning. Het tast niet alleen de kwaliteit van de woning aan, maar ook de gezondheid van de bewoners.

Schimmel

De meest gekende symptomen voor vochtproblemen zijn uiteraard schimmels en in extreme gevallen huiszwammen. Zij zijn een duidelijk teken dat er iets grondig mis is met je woning. Voor elk probleem is er echter een oplossing. VAGECO gaat nauwkeurig op zoek naar de wortels van het euvel en stelt een oplossing op maat voor. Dit is niet alleen belangrijk voor de staat van je pand, maar ook voor je portemonnee want een woning met vochtproblemen krijg je niet of nauwelijks verkocht, als je dat al zou willen.

Tenslotte moet je deze investering ook doen voor je eigen gezondheid. Leven in een vochtige omgeving heeft erg nadelige gevolgen voor je welzijn. Het grote probleem is dat de link met een humide omgeving niet meteen gelegd wordt. Verkoudheden zijn zo een vaak voorkomend probleem en vaak een rechtstreeks gevolg van de slechte leefomstandigheden. Maar loopt niet iedereen zo nu en dan eens rond met een snotneus en een vervelende hoest? Het verband met de vochtige omgeving wordt niet snel gelegd.

Allergie

Ook allergieën vinden hun oorsprong heel vaak in het leven in een te vochtige omgeving. Dikwijls krijgen berkenstuifmeel en graspollen de schuld van een allergie, maar de meest voorkomende reden is huisstofmijt. Toegegeven, deze ellendige, kleine diertjes komen in ieder huis voor. Hun speeltuin is je bed waar ze met miljoenen aanwezig zijn. Hun favoriete klimaat is immers een vochtige maar warme omgeving. Het overgrote deel van de bevolking heeft hier echter geen last van. Erger wordt het wanneer je ook in je huiskamer diezelfde omstandigheden laat ontstaan. Ze tieren welig in de vocht- en schimmelvlekken en zullen zonder twijfel nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid. Dat kan gaan van ademhalings- en huidproblemen tot een ontregeld darm- en maagstelsel wanneer je de mijt in overvloed naar binnen werk samen met je voeding.

Reuma

En dan zijn er nog de sluimerende problemen, gezondheidsproblemen waarvan nu de basis wordt gelegd maar die pas jaren later tot uiting komen. Reuma bijvoorbeeld. Wonen in een vochtige ruimte zal hoe dan ook nadelige gevolgen hebben voor je gewrichten, maar dat zal je pas later merken.

Het is absoluut niet de bedoeling om je angst aan te jagen. Wij van VAGECO willen alleen dat je even stilstaat bij de kwalijke gevolgen van vochtproblemen en dat niet alleen voor je woning maar meer nog voor je gezondheid. Bij het begin van een nieuw jaar wensen we iedereen een goede gezondheid. In dit geval heb je dat voor een groot stuk in eigen handen. Eén telefoontje naar VAGECO volstaat. Wij sturen meteen een specialist die het probleem in kaart brengt en de allerbeste oplossing voorstelt. Meer kunnen wij niet doen voor uw gezondheid.

 

- Simon uit Kalken

Bedankt voor de snelle en correcte service ! We vertellen het door !

- Hendrik uit Wichelen

Vageco zorgde ervoor dat mijn muren terug vochtvrij zijn. Zeer vlotte en aangename samenwerking ! Aanrader !